RHK - i historisk kontekst

Jagtvej 120 har en lang historie med at huse store mængder personer. Her ses sygeplejerske bygningen, som husede sygeplejersker med tilknytning til Rigshospitalet. Opført i 1929 og senere revet ned i 1969 for at gøre plads til kollegiet. Kollegiet blev opført i 1971 og havde i sin oprindelse 420 værelser fordelt på 7 etager.
 
Jagtvej 120 var dengang en del af det større hospitalskompleks, og der findes stadig tunneller fra kollegiet til hospitalet, som dog er lukket af den dag i dag. Der er dog mange historier, om tidligere beboere, der lavede hospitalsrend i de sene nattetimer. Eftersigende kunne disse tunneller dengang også bruges til at fremskaffe sig en behagelig hospitalsseng til det ømt indrettede kollegieværelse!
 
I 1996 blev kollegiets underetage (stueetage) gennem renoveret således kollegiet blandt andet fik en bar, et musikrum samt højere til loftet. Dette kostede 6 værelser på første sal, hvilket gør kollegiet den dag i dag har 414 værelser. I dag udnyttes det høje loft til at have en kæmpe diskokugle hængende fra loftet.
 
Kollegiets badeværelser fik en gennem renovering i 2018/2019, hvor alle værelserne var udstyret med badekar – dette viste dog at give skimmelsvamp på badeværelserne. Kollegiet har i stedet for nyrenoverede badeværelser, som efter Københavnske standarder er store.
 
Når du flytter ind på RHK er du med til at skabe den fremtidige historie således RHK stadig vil være byens førende kollegie.
 

RHK.dk anvender cookies. Ved at fortsætte accepterer du vores brug af cookies.